Verksamhet 2008

Här kan du läsa lite om vad klubben syslar med. På de ställen du ser en liten bild kan du även klicka för att se lite bilder från den dagen.

13 Februari 2008

Årsmöte 19st

Detta årsmöte var det bättre uppslutning än i fjol. Utflycktsdsagar blir i år torsdagar ojämna veckor med start 24 april, samling 18:15 vid aktiva vedums anslagstavla. Snickarkvällar fortsätter ojämna onsdagar fram till första utflyckten. Vi avslutade kvällen med grillad korv, fika och tittade på utflycktsvideon från 2007.

21 Mars 2008

Chickenrace 4st

Snöigt värre men kul ändå tyckte det tappra mopedisterna Kicki, Tobias, Simon och christer.

29 April 2008

Fölene Kvarn 14st

I dag var det premiär tur. Då åkte vi till fölene kvarn och tog en fika, det var ytterst gemytlig då solen sken på oss.

1 Maj 2008

Cylinderloppet Kungälv 10st

Med mopederna lastade på kärror åkte vi till Kungälv. Där körde vi en runda och det regnade hela tiden. Men vi fick med oss tre priser hem.

3 Maj 2008

Rallyrundan 12st

I dag åkte vi till Vårgårda och rekade inför racet den 14 juni. 10 st på moped och 2 i följebil. Vi fick lite regn på oss i dag också. Annars var det en lagom tur, vi stannade vid Ornungasjön och grillade.

8 Maj 2008

Runt Sämsjön 10st

I dag gick turen runt Sämsjön och Vi stannade och fikade vid Sämsborg. Det blev en liten tur på ca 8 mil i strålande solsken.

22 Maj 2008

Levene Äng 8st

I dag åkte vi till Levene, på Vägen dit stannade vi vid Paradiset och tittade. Hem åkte vi cyckelbanan från Levene till Vara.

5 Juni 2008

Jämnesjön 14st

En varm och skön grillkväll vid sjön. Vi gick även igenom uppgifterna inför rallyt den 14 Juni.

14 Juni 2008

Tånga Hed 14st

I dag anordnade vi ett rally på Tånga Hed. rallyt flöt på bra och endast 4 av de 70 startande behövde åka med skambilen.

Rätt tipsrad

1.) 2 60 - 70
2.) X Hagel
3.) X 1500-talet
4.) 1 Volt
5.) 2 20
6.) X Vårdagjämning
7.) 1 Lerduveskytte
8.) 2 De missanpassade
9.) 1 I Skansen
10.) 1 I London
11.) X 170 000
12.) 2 1978

Skiljefråga 14,2m

12 rätt Roland Lind Alingsås
11 rätt Anders Holmqvist Alingsås

Närmast på skiljefrågan

14,3m Roger Andrén Trollhättan
14,3m Ulf Palmertz Hålanda

18 Juni 2008

Utflykt 2st

I dag gick turen till Bjertorp men där var fiket stängt, då åkte vi till Dönstorpsbadet där var det också stängt så det fick bli glass på Hanssons koisk i Vara

25 Juni 2008

Trollhättan 5st

I dag åkte vi till Slussfiket i Trollhättan och åt en go räkmacka och tittade på fina bilar.

3 Juli 2008

Arboretum Floby 11st

Solig och fin kväll med god fika men med ett haveri på vägen dit.

5 Juli 2008

Spiken 7st

I dag bar det av till Spiken men en färdkamrat fick vända hem tidigare på grund av haveri. Ute på spiken åt vi en fisktalrik och den smakade bra. Det blev en tur på 15 mil och rog hela dagen Vi klarade oss från regn men vi såg hur det regnade runt oss.

17 Juli 2008

Nossebro 11st

Idag bar det av till Nossebro. Där tog vi en trevlig tur med S/S Nossan. Vi åkte till Bredöl och vände, det tog 2 tim t.o.r. När vi skulle ta mopparna och åka hem var det punka på ett bakhjul. Det höll inte luften när vi pumpade, men efter ett telefonsamtal fick vi tag på reservhjul på burk så vi kunde åka hem.

30 Juli 2008

Till Kalsborg 8st

När vi vaknade idag åskregnade det och vi som ska på moppesemester, men när vi skulle åka hade det slutat så vi slapp ta på regnkläder. Vi for iväg 6 st ut åt Larv och Floby, när vi skulle korsa väg 47 före Falköping var det en fjäder i växellådan på en moped som gick av men det gick att köra ändå som tur var. När vi kom till Gudhem stannade vi vid klosterruinen och fikade. Nästa paus tog vi vid skolan i Varola. Middag åt vi i Tibro. Sedan fortsatte vi till Karlsborg och mötte upp dom andra 2 som varit ute sen i måndags. Provianterade inför kvällen och fortsatte till Stigmansgården där vi ska bo på vandrarhemmet. När vi kom dit blev vi tilldelade våra rum, där var också en massa colliehundar och deras ägare så vi fick se ett hundrace och det var kul. Sen grillade vi och satt och tjôtade lite innan vi gick till sängs.

31 Juli 2008

Kalsborg 8st

När vi ätit frukost for vi in till Karlsborg. Där åt vi en glass utanför fästningen och gick vi en guidad tur som vi avslutade med fika på soldathemmet. Sen for vi upp på Vaberget och tittade på utsikten, efter det fortsatte vi till Forsvik för en fika och mer glass där vi även tittade när de slussade. Sen åkte vi tillbaka till Karlsborg där vi handlade, sen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet fast den turen blev 2 mil längre än vi hade räknat med. Vi avslutade dagen med att grilla nere vid sjön.

1 Agusti 2008

Resan Hem 8st

Efter frukost packade vi ihop och städade sen åkte vi in till Karlsborg och tankade. Vi hade inte åkt långt förrän en moped började krångla han ville inte gå ordentligt. När vi kom till Brosundet för att köpa glass så fans där ingen kiosk så vi fick fortsätta. Strax före Beateberg lade den krånglande mopeden av helt. Precis där den stannade låg en herrgård och där var en antikaffär med 50-talsgrjer och där blev vi bjudna på kaffe och kunde äta våra medhavda smörgåsar. Vi gick en rundvandring och tittade på grejerna både ute och inne. Mopeden fixades så vi kunde fortsätta. Vi kom inte så långt förrän det var dags för nästa moped att krångla, då var det en kopplingsvire, det var snart fixat. När vi skulle åka igen började en tredje moped att bråka och efter ett tag sköt den en packbox men det gick att åka på den om man bara höll varvet uppe. När vi kom till Varnhem var det dags för en glasspaus. Sen fortsatte vi till Härlunda och Herrtorps Qvarn där åt vi en god middag. Fortsatte hemåt, nästa paus tog vi vid Edsvära kyrka. När vi kom hem hade vi avverkat 42 mil på 3 dagar.

16 Agusti 2008

Rally Frambo 10st

Kanonväder idag när det bär av till Frambo för ett race. En runda på 5,2 mil med frågor och aktiviteter som vi klarade sådär, men vi fick med ett pris hem.

28 Agusti 2008

Fika hos Kicki och Inger 8st

I dag blev det ingen lång tur, vi kom till Edum och där stannade en moped sen startade den inte mer, så vi åkte hem till Kicki och Inger och tog fikat på deras altan.

11 September 2008

En fika sväng 5st

Idag åkte vi en sväng via Larv, Sjötorp och såg alla kronhjortar. Vi stannade vid fallen i Lidan och fikade. Hem via Längjum och S.Lundby

25 September 2008

Sista torsdagen 13st

Sista torsdagsturen för den här säsongen då for vi till Motoristen i Naum och tog en fika.

27 September 2008

Rally i Ransta 2st

En runda på 5,2 mil, bra väder men blåsigt. 5 stationer med övningar efter vägen och dem klarade vi sådär, det blev endel nollor om en säjer så.