Är det så att du och några till vill starta en MC- klubb och ansluta er till SMC (Sveriges MotorCyklister) så är det fullt möjligt. För det är kanske så att ni ändå samlas några gånger i månaden ändå och alla har ett gemensamt intresse, motorcykel. På detta sätt kan er klubb ta del av förmånerna som SMC erbjuder och samtidigt att er MC- klubb kan få fler medlemmar. Det säg ju att ju fler man är, ju roligare har man!

 

Bilda MC- klubben

När du och de övriga i sällskapet har bestämt er för att bilda en MC- klubb krävs det att det finns en styrelse, men framför allt en god vilja. Det går att utse en styrelse som får verka fram till första årsmötet. Där den riktiga styrelsen blir vald.

Lokal

Har man en klubb så behövs en klubblokal. Denna lokal kan i princip vara vad som helst, ett garage, en stuga, hemma hos någon eller något liknande. Huvudsaken är att lokalen ska fungera som en mötesplats för alla medlemmar.

Namnet

Nu kommer det roligaste, att bestämma namnet på MC- klubben. Men ett litet tips innan ni väljer namn är att klubbnamnet bör tala om att det har något med motorcyklar att göra.

Pengar

Något som behövs är pengar för att kunna driva klubben. Pengarna går att få in genom medlemsavgifter, lotterier, fester och träffar, i vissa fall går det till och med att ansöka om bidrag hos kommunen.

Sammanfattning

Det är inte svårt att starta en MC- klubb om bara hjärtat finns med och medlemmarna är beredda att ställa upp för varandra i alla sammanhang. Klubben behöver bara ta en sak i taget och sakta men säkert ökar antalet medlemmar och bli anslutna till SMC. Men det viktigaste är att ni har en gemenskap och har kul tillsammans oavsett vad ni hittar på.