Det är otroligt viktigt att skydda hela kroppen om en olycka skulle ske. Dessutom gör kläderna att du som MC- förare syns bättre i trafiken är ett ytterligare plus. Här kommer några saker som du kan tänka på när det är dags att införskaffa skyddsutrustning för din kropp.

Kläderna

protectionDe kläder du ska använda när du kör MC bör ha något som reflekterar eller vara av fluorescerande material. Kläder som reflekterar gör att du syns betydligt bättre på natten när ljus från andra fordon träffar dig. Om du har fluorescerande material på skinnstället så syns du dessutom när det regnar kraftigt. Känner du inte för att köpa en overall med dessa funktioner går det att använda dig av en vanlig reflexväst.

Handskar

När det kommer till handskar finns det en uppsjö av olika typer, som exempelvis lite tunnare för sommaren eller tjockare för att kunna köra när det är riktigt kallt. Det är viktigt att du tänker på när du provar handskar att du fortfarande kan manövrera din MC. Handskarnas uppgift är att skydda dina handleder och händer mot:

  • Vind
  • Sol
  • Blåsor
  • Kyla
  • Vid krock

Viktiga egenskaper för en MC- förare.

Stövlar

MC- stövlar är bra att ha på sig för de skyddar dina fötter, fotleder och tår. Du kan fundera på om dina stövlar ska vara vattentäta, ha fotled- och tåskydd som går att byta ut när de har blivit slitna. Alla dessa skydd gör att du som förare kommer bli extra skyddad om du skulle råka ut för ett fall eller olycka. Men tänk på att stövlarna ska vara lätta att ta på, bekväma, sitta lite tight och inte hindra din manöverförmåga.

Olika skydd

Du kan dessutom köpa till andra skydd för att öka din säkerhet lite extra och då till exempel nackskydd, armskydd, ryggskydd, höftskydd, bara för att nämna några. Men det gäller skydd av olika de slag är det mycket viktigt att de är godkända.