Ett kul sätt att semestra är att göra det på motorcykel, och köra runt i land och rike, för att uppleva massor av spännande saker. Men då finns det vissa saker som du bör ha med i dina tankar. Det är till exempel rörigt att köra i Stockholm då de har gått ut med varningar om att du kan vänta dig trafikkaos i sommar. Detta beror tydligen på att det finns många vägarbeten på E4:an, plus att tåg- och tunnelbanetrafiken kommer att vara avstängda till och från. Då är det kanske bättre och sikta in sig på andra ställen att semestra på.

Träffa andra motorcyklister

 Ett kul sätt att semestra är att göra det på motorcykel, och köra runt i land och rike, för att uppleva massor av spännande saker. Men då finns det vissa saker som du bör ha med i dina tankar. Det är till exempel rörigt att köra i Stockholm då de har gått ut med varningar om att du kan vänta dig trafikkaos i sommar. Detta beror tydligen på att det finns många vägarbeten på E4:an, plus att tåg- och tunnelbanetrafiken kommer att vara avstängda till och från. Då är det kanske bättre och sikta in sig på andra ställen att semestra på. Träffa andra motorcyklister Det kan vara lite extra kul att träffa andra MC-förare på olika träffar och andra trevliga aktiviteter som sker i vårt avlånga land under sommarmånaderna. För att hitta dessa aktiviteter kan du söka på olika söktjänster på nätet och titta under de olika MC-klubbarnas hemsidor för att få mer information. Packa inför semestern När det är dags för semestern på motorcykeln så behöver packningen vara begränsad. Då finns det lite tips, som du kan ha i åtanke: Personlig packning – såsom kläder. Då behöver du räkna ut hur mycket och vilka kläder du behöver packa ner. Det går faktiskt att tvätta kläder under resans gång! Teknisk utrustning – såsom GPS, kamera, mobil med mera, glöm inte laddare. Verktyg – ett set med de nödvändigaste verktygen som du kan tänkas behöva under resan. Glöm inte vissa reservdelar som exempelvis tändstift eller liknande. Utrustning för att hantera maten Resedokumentation – så som pass, bokningar, campingkort och så vidare Boende – det kan ju vara så att du har valt att bo i tält, då behöver du alla utrustning för att bo och sova. Oavsett vad du tar med, så gäller det att det inte väger för mycket och dessutom så får det inte ta mycket plats.Det kan vara lite extra kul att träffa andra MC-förare på olika träffar och andra trevliga aktiviteter som sker i vårt avlånga land under sommarmånaderna. För att hitta dessa aktiviteter kan du söka på olika söktjänster på nätet och titta under de olika MC-klubbarnas hemsidor för att få mer information.

Packa inför semestern

När det är dags för semestern på motorcykeln så behöver packningen vara begränsad. Då finns det lite tips, som du kan ha i åtanke:

  • Personlig packning – såsom kläder. Då behöver du räkna ut hur mycket och vilka kläder du behöver packa ner. Det går faktiskt att tvätta kläder under resans gång!
  • Teknisk utrustning – såsom GPS, kamera, mobil med mera, glöm inte laddare.
  • Verktyg – ett set med de nödvändigaste verktygen som du kan tänkas behöva under resan. Glöm inte vissa reservdelar som exempelvis tändstift eller liknande.
  • Utrustning för att hantera maten
  • Resedokumentation – så som pass, bokningar, campingkort och så vidare
  • Boende – det kan ju vara så att du har valt att bo i tält, då behöver du alla utrustning för att bo och sova.

Oavsett vad du tar med, så gäller det att det inte väger för mycket och dessutom så får det inte ta mycket plats.