Förutom att du som MC- förare bör skydda dig så mycket som möjligt och att du har bra däck med rätt lufttryck och mönsterdjup. Så finns det andra saker som du kan tänka på som motorcyklist.

En bra design

modernHar din motorcykel en bra design gör det att det kan rädda ditt liv och minimera risken för benskador. Speciellt med tanke på vissa utformade special vägsträckor som har vägräcken. Detta har visat sig en studie som ett försäkringsbolag har genomfört. Resultat fick de genom att göra olika typer av krocktester och olyckor som hade hänt i verkligen med motorcyklar.

Krocktesterna visar att om vägräcken är mer släta och fastnat inte föraren med armar och ben lika lätt. Dessutom om hojen har en krockkudde på bensintanken, men även se till att designerna av motorcykel ser till att även bygga in krockkuddar för benen i motorcykelramen. Detta skulle göra att riskerna att skada sig hade sjunkit betydligt för förarna.

Om motorcykel också utrustas med glidskydd, som sitter framme på framgaffel, gör att istället för att köra in i räcket, så glider motorcykel ovanpå räcket i stället. Vilket innebär att verken motorcykel eller förare fastnade i vägräcket och på så vis minskar risken för skador.

Slutord

Dessa är några faktorer som du själv kan påverkar om du vill ha en motorcykel som är säkrare än andra. För det är bara att inse att som motorcyklist så är du oskyddad och därför bör du göra allt för att göra det så säkert som möjligt för dig i den mån du kan påverka.

Så nästa gång du ska köpa hoj vet du vad du ska titta efter. Men till syvende och sist hänger det mesta på dig själv hur du kör din MC. Är du inte uppmärksam eller anpassar hastigheten efter väglag, så är risken att det ska hända dig något förr eller senare!