moto gpDet hände mycket i början av juni när racen i MotoGP genomfördes i Italien på banan Mugello. Många rekord slogs, bland annat så spräcktes banrekordet ett flertal gånger och inom motorcykelsporten så är det verkligen stort. Ducati lyckades komma upp i den högsta hastigheten på Mugello, då Andrea Dovizioso kom upp i 356,5 km/h. Höga hastigheter på motorcykel har alltid fångat människors intresse genom alla tider.

I täten

I täten höll sig Rossi som hade pole position inför starten, men när starten gick tog Lorenzo ledningen. Marquez och Rossi låg strax efter och hack i häl efter Lorenzo. Marquez lyckades hålla undan Danilo Petrucci i Pramac-Ducati teamet för att sikta in sig på att hålla sig i täten.

Värre för andra

Det gick tyvärr lite sämre för andra i racet då bland annat Dani Pedrosa inte kunde hålla sig kvar på de två hjulen, då han föll. Det var ytterligare fem förare som inte tog sig över mållinjen i racet. Det såg riktigt illa ut för Marc Marquz då han fick ett släpp med framhjulet och kom ut i det lösa gruset. Han låg på en andra plats, men efter händelsen lyckades han inte ta igen misstaget och kom bland de sista förarna i loppet.

Sluttampen

I slutet av racet så stod den tuffaste bataljen om vem av förarna skulle komma på tredje plats. Detta eftersom Ducati var på väg att ta första, andra och tredje platsen på pallen. Men Petrucci, som kör för Ducati teamet, jagades av Rossi och Iannone som lyckades köra om honom eftersom Petruccis däck började ge upp.

På pallen

Till slut så var det Jorge Lorenzo (Ducati) som tog första platsen. På andra plats hamnande Andrea Dovizioso (Ducati). Valentiono Rossi (Movistar Yamaha) tog hem tredjeplatsen efter en tuff fight, vilket blev en överraskning för Ducati teamet!