motorcycles insuranceDet kan vara riktigt dyrt med att ha en motorcykelförsäkring, men det finns vissa saker som du kan tänka på innan du skaffar en försäkring till din ögonsten. Vi hjälper dig med några tips och råd som du kanske kan ha nytta av.

Jämför

Ta dig tid att jämföra olika priser och villkor på de olika motorcykelförsäkringarna som företag erbjuder. Det kan skilja tusentals kronor per år och vilket gör det lönsamt för dig att jämföra.

Skriven

När det är dags att teckna en försäkring gäller det att se till att den blir skriven på rätt person. Det kan skilja mycket på pengarna om den står på en ung eller äldre person. Hos bolagen brukar en ung person räknas som de som är under 25 år, men åldersgränsen kan naturligtvis variera. Därför kan det vara idé att låta någon äldre i hushållet som också kör motorcykel teckna försäkringen för den unga personens motorcykel.

Var motorcykel står

Något som också påverkar premien på en motorcykelförsäkring är var den står parkerad under natten. Kan du påvisa att den kommer stå inlåst i ett garage, går det oftast att få sänkt pris på försäkringen. Finns det dessutom larm i garaget är det ännu mer fördelaktigt.

MC-kläder

Det finns vissa bolag som kan ge rabatt på försäkringen om motorcyklisten har godkända och giltiga MC-kläder. Detta gäller förutom att hjälmen är godkänd enligt lag.

Köra sommar som vinter

Om du ändå bara tänker köra motorcykeln under sommarhalvåret, kan det vara en bra idé att ställa av cykeln ett visst antal månader. När motorcykeln är avställd, kan du istället ha en avställningsförsäkring, som är ett billigare alternativ.

Slutord

Som MC-ägare gäller det att sätta sig in i olika saker och ta del av all information som behövs för att du inte ska missa en billigare försäkring eller ersättningar bara för att du inte har alla kunskaperna.