moto clubsEn av tjusningarna med att köra motorcykel är att det är mycket roligt att träffa andra likasinnade. Därför är det många motorcyklister som är med i en MC- klubb. Vilket gör att du kan känna en gemenskap och sammanhållning ut över det vanliga. I klubbarna har man olika klubbmärken eller rent av skinnvästar som berättar vilken MC- klubb du är med i. Tyvärr förknippas en skinnväst med olika MC- gäng som antas vara sådana gäng som håller på med olagligheter typ Hells Angels, Bandidos eller liknande. Men naturligtvis behöver det inte vara så!

MC- klubbar i Sverige

Sveriges MotorCyklister (SMC) har i sin organisation drygt 400 MC- klubbar på lokal nivå i vårt avlånga land som är anslutna i organisationen. Men det finns säkert ännu fler klubbar i Sverige som inte är registrerade och har ett antal medlemmar runt om i Sverige.

Vara med i MC- klubb

Vad är det som gör att motorcyklister är med i någon av alla dessa klubbar runt om i landet? Det beror på många olika faktorer, som exempelvis att klubbarna arrangerar olika typer av tävlingar, träffar och utflykter med mera. Detta gör att du som motorcyklist får vara med och ta del av en gemenskap som du tidigare inte har varit med om. För det är så att sammanhållningen i dessa klubbar är väldigt stor. Det blir nästan som en extra familj som finns där för dig i vått och torrt.

Hitta en MC- klubb

Det är faktiskt väldigt enkelt och smidigt att hitta en MC- klubb nära dig om du går in på SMC webbsida, så hittar du alla de lokala klubbarna genom att klickar på den länsklubb i det län som du bor i. Därefter kan du hitta den klubb närmast dig och därefter kan klicka på den MC- klubbens hemsida, om de har någon vill säga och för att sedan kontakta klubben.