När du är ute och kör på vägarna kanske du vill ha möjligheten att använda dig av Carplay. Nu finns det nämligen Carplay till motorcyklar. Så det är inte längre bara lastbilar och bilar som har denna funktion. Nu har Hondas Goldwing inte bara krympt, utan också blivit utrustad med massor av teknik som du aldrig skådat.

Några finesser som denna motorcykel har fått är nyckellös start, centrallås, sjuväxlad automatisk dubbelkopplingslåda som går att få som tillval, men också en cool grej som att lampor börja lysa på marken runt om hojen när du som ägare närmare dig. Känner du för att köpa denna guldklimp så ligger priset på cirka 193 000 kronor i USA.

Carplay

På Golwingen finns det två olika förvaringsfack för USB-uttag, där du kan ladda din iPhone och ha en LCD-skärm på sju tum framför dig när du kör på din hoj. Än så länge är det bara Honda som har denna funktion på en av sina motorcykelmodeller. För att kunna använda dig av Carplay krävs det att har en iPhone kopplad till ett av USB-uttagen på motorcykeln och att ha ett Bluetooth-headset inkopplat samtidigt. På cykelns bränsletank hittar du kontrollpanelen för att kunna styra hela systemet.

Vad är Carplay?

Det kanske inte är så lätt att veta vad Carplay är för något eftersom det är en väldigt ny teknik. Men det går ut på att du kopplar in din iPhone i bilen eller motorcykeln, för att sedan ha tillgång till telefonens funktioner på skärmen. Du behöver bara nudda skärmen för att kunna läsa sms och mejl, besvara samtal och använda en kart-app. Dessutom, för att göra det ännu smidigare och enklare för dig när du är ute och kör, så går det att ge instruktioner via Siri. Detta innebär att du kan ha bägge händerna på styret eller ratten!