moto clubAtt bli medlem i en MC- klubb är egentligen inte så svårt. Det lättaste sättet är att gå in på SMC (Sveriges MotorCyklister) webbsida och bli medlem i den största klubben i Sverige. Annars kan du alltid gå in på en av de lokala MC- klubbarna som finns lokalt i din närhet. Då behöver du bara kontakta dem för att få reda på hur du ska bli medlem i deras klubb.

Det finns till och med att du och din familj kan ta del av ett familjemedlemskap och då gäller det medlemskapet för alla som bor på en och samma adress. Vilket gör att alla kan få följa med om klubben arrangerar några spännande aktiviteter som exempelvis utflykter eller tävlingar med mera.

Medlemsavgift

Det kostar att vara medlem i en MC- klubb och hos SMC kostar det 495 kronor per år (enskilt medlemskap). I det priset ingår även tidningen MC Folket som kommer ut med åtta tidningar per år. Dessutom ingår det SMC- Boken, antal rabatter, generösa möjligheter och förmåner som innebär bland annat resor och kurser i SMC regi. Skulle det vara så att du är redan är medlem i någon lokal MC- klubb som är ansluten till SMC, kostar medlemskapet i SMC bara 445 kronor per år.

  • Familjemedlemskap (alla bor på samma adress) – kostar 595 kronor per år
  • Ungdomsmedlemskap (för alla som är yngre än 25 år) – kostar 225 kronor per år

Så konstigare än så behöver det inte vara för att bli medlem i en MC- klubb.

Andra MC- klubbar

De MC- klubbar som inte är anslutna till SMC har andra regler när det kommer till att bli medlem i deras klubb. Det kan vara svårare och klubbarna har andra antagningsregler, för att de helt enkelt vill lära känna dig innan. Att det är svårare beror på att en mindre lokal MC- klubb är mer som ett brödraskap och då gäller det att funkar för alla.